Karate
 
Karate i FJJK:
Alle fra 9 år er velkomne, søskende, forældre, venner kan træne med på samme hold uagtet niveau. Da vi er mindst to undervisere på holdet, kan vi differentier undervisningen for de forskellige niveauer.

Karate-stilen som vi underviser i, hedder Goju-Ryu karate. Goju-Ryu er en af de ældste stilarter indenfor traditionel karate. ”Ju”- betyder blød som i ”Ju”-do og ”Ju”-Jutsu. Go – betyder derimod hård og beskriver karateteknikkernes vekslende momenter mellem hårde angreb eller forsvar – kontra det modsatte. Sammen med vejrtrækningen og den tætte kropskontakt, er det de særlige kendetegn ved Goju-Ryu.

Vi er tæt forbundet med Goju-Ryu Bujutsukan Danmark og associeret A-medlem af Dansk Karate Forbund medlems nr. 33866.

Hvad er Karate:
Karate er en Japansk selvforsvar. Ordet ”Kara-te” betyder ”tom-hånd”, så i Karate lære man at forsvare sig og angribe med tomme hænder. Det er en stor misforståelse at Karate ”kun” er slag, spark og blokeringer.
Karate indeholder også kast, frigørelse, låseteknikker, faldundervisning, benfejninger, åndedrætsteknikker og meget andet.   

Karate kan trænes af børn og voksne i alle aldre og på tværs af alle aldre, og er nok den kampkunst der rummer bredest i forhold til handicap, alder, psykosociale udfordringer mv.

Der er lavet mange videnskabelige undersøgelser der omhandler Karate og Karate er meget mere end en den fysiske kampkunst. Karate giver selvtillid, kondition, balance, kropskontrol og ikke mindst selvdisciplin.  Karate er en slags kropslig mesterlære, hvor alting først bliver vist og derefter afprøvet på egen krop. Kroppen lærer at reagere på smerte og farlige situationer fra slag, spark, greb, omklamring, skub, kast, fald og mange, mange andre situationer, så kroppen automatisk reagere hvis der opstår fare eller falder rigtigt, hvis man fx  vælter på sin cykel.

Karatetræningen foregår i en disciplinerede og fokuseret verden, og er derfor også et rigtig godt tilbud til mennesker der har let ved at blive distraheret, hurtigt bliver impulsiv og rastløs, har mange tanker kørende ad gangen eller er stresset.  Vi fokuserer på én ting af gangen og vi gentager de samme bevægelser tusindvis af gange over årene. 

Goju-Ryu har rod i Budo og indeholder derfor rigtig mange teknikker som kendes på tværs af japansk kampkunst, så kommer du med baggrund i andre stilarter, vil du hurtigt opdage at du kender mange af teknikkerne i forvejen.


Lidt historie:

Links: 
Goju-Ryu Bujutsukan Danmark: http://bujutsukan.dk/om-goju-ryu-bujutsukan
Dansk Karate forbund: http://www.danskkarateforbund.dk/       medlems nr. 33866

Facebook: